DORUČAK ZA CELU PORODICU
OBRADUJTE UKUĆANE PRŽENICAMA NA DRUGAČIJI NAČIN: Spremaju se lako, a uz to je i JEFTINO!
Iskoristite stari hleb da obradujete ukućane ukusnim obrokom
Prženice su mnogima omiljeni doručak, a pritom se prave veoma brzo. Isprobajte novi recept sa dodatkom slanine, sira i paradajza i sigurno će vam se svideti. Iskoristite stari hleb da obradujete ukućane ukusnim obrokom.
Sastojci:
1 list suve slanine
3 jajeta
so, biber, origano, slatka paprika
50 g rendanog kačkavalja
1 svež paradajz
malo ulja
Priprema:
Slaninu iseckati na kockice i propržiti na malo ulja. Kad se slanina lepo zarumeni ubaciti kriške hleba i zapeći ga 2-3 minuta. U činiji umutiti jaja, posoliti , dodati papriku, origano, po želji biber. Sipati preko hleba. Okrenuti hleb pa preko dodati pola rendanog kačkavalja pa kriške paradajza. Preko paradajza, drugi deo kačkavalja. Poklopiti da se kačkavalj otopi i paradajz malo omekša. Istresti na tanjir i servirati toplo.
(Espreso/Bakina i dekina kuhinja)