Musaka, Foto: Bakina kuhinja

UKUSNA KAO NIJEDNA

OVAKO POLJACI PRAVE MUSAKU: Evo po čemu se RAZLIKUJE OD SRPSKE, svi će odlepiti za njom (VIDEO)

Za ručak vam predlažemo da napravite ukusnu musaku na posljki način.

Objavljeno: 23.03.2023. 23:33h > 23:49h

Musaka je tradicionalno jelo koje se pravi od mlevenog mesa i krompira, a svaka zemlja ima svoj recept koji ovo jelo čini još ukusnijim. U Poljskoj je jedu tako što joj dodaju raznovrsno povrće, a onda sve pospu rendanim sirom koji se razvlači kada se ispeče. Zanimljivo je da Poljaci za razliku od ostalih naroda ne dodaju nikakav preliv, a ipak je musaka sočna. Uživajte!

Sastojci:

6-7 krompira

1 patlidžan

800 g mlevenog mesa

1 crni luk

80 g putera

3 kašike ulja

2-3 paradajza

100 g tvrdog sira

1 kašičica italijanskog začina

1 kašičica slatke mlevene paprike

1/2 kašičice korijandera

mirođija

Priprema: Isecite patlidžan i krompir na kockice, pa sipajte u tepsiju. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom, korijanderom i paprikom. Prelijte istopljenim puterom i dobro promešajte. Zatim precite u rerni na 180°C oko 40 minuta. Za to vreme propržite seckani crni luk, pa dodajte mleveno meso i začinite po želji. Izvadite povrće iz rerne, pa preko sipajte proprženo mleveno meso. Poređajte isečeni paradajz, pa pospite rendanim sirom. Vratite u rernu na još 20 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)