UKUSNA KAO NIJEDNA
OVAKO POLJACI PRAVE MUSAKU: Evo po čemu se RAZLIKUJE OD SRPSKE, svi će odlepiti za njom (VIDEO)
Za ručak vam predlažemo da napravite ukusnu musaku na posljki način.
Musaka je tradicionalno jelo koje se pravi od mlevenog mesa i krompira, a svaka zemlja ima svoj recept koji ovo jelo čini još ukusnijim. U Poljskoj je jedu tako što joj dodaju raznovrsno povrće, a onda sve pospu rendanim sirom koji se razvlači kada se ispeče. Zanimljivo je da Poljaci za razliku od ostalih naroda ne dodaju nikakav preliv, a ipak je musaka sočna. Uživajte!
Sastojci:
6-7 krompira
1 patlidžan
800 g mlevenog mesa
1 crni luk
80 g putera
3 kašike ulja
2-3 paradajza
100 g tvrdog sira
1 kašičica italijanskog začina
1 kašičica slatke mlevene paprike
1/2 kašičice korijandera
mirođija
Priprema: Isecite patlidžan i krompir na kockice, pa sipajte u tepsiju. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom, korijanderom i paprikom. Prelijte istopljenim puterom i dobro promešajte. Zatim precite u rerni na 180°C oko 40 minuta. Za to vreme propržite seckani crni luk, pa dodajte mleveno meso i začinite po želji. Izvadite povrće iz rerne, pa preko sipajte proprženo mleveno meso. Poređajte isečeni paradajz, pa pospite rendanim sirom. Vratite u rernu na još 20 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)