Italijanska čorba, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

PREUKUSNA JE

ITALIJANSKA GUSTA ČORBA OD 80 DINARA: Sprema se za tili čas, a ukus je DA SE RASPAMETITE (RECEPT)

Svi volimo paprikaš i ostale specijalitete domaće kuhinje sa mesom i krompirom.

Objavljeno: 23.03.2023. 19:51h

Međutim, treba ponekad malo i začiniti priču. Italijanska gusta čorba je odlična promena u stalnom kuhinjskom repertoaru, jer nas podseća na naša omiljena jela, ali ima egzotičan ”prizvuk” zbog par tajnih sastojaka.

Cena po porciji: oko 80 dinara

Italijanska gusta čorba je odličan izbor jer ne samo što ne zahteva skupe sastojke, već je i vrlo zdrava. Ako vas majka i dalje tera da jedete ”na kašiku”, slobodno joj skuvajte ovo i više vas nikad neće pitati!

Sastojci:

1 crni luk

1 čen belog luka

1 paprika šilja

1/2 tikvice oko 250g

2 krompira oko 250g

300g mlevenog mesa

1 šolja soka od paradajza oko 300ml

1 kašika aleve paprike

vegeta, biber, ulje

Priprema:

Crni i beli luk oljuštite i iseckajte. Tikvicu i krompir oljuštite i isecite na komade veličine jednog zalogaja. Papriku šilju isecite na pola, pa na tanke tračice.

Na malo ulja ili masti propržite prvo oba luka, a onda dodajte mleveno meso i mešajte tako da ne ostane u većim grudvicama. Odmah dodajte papriku, tikvicu, krompir, alevu papriku, vegetu i biber i promešajte. Pržite zajedno nekoliko minuta.

Dodajte paradajz sok i 2 čaše vode. Kada provri, kuvajte još 15 minuta, dok krompir ne bude mekan.

Pred kraj kuvanja proverite da li je dovoljno začinjeno, pa dodajte još malo vegete, bibera i aleve paprike ukoliko je potrebno.

(Espreso/rucakza200dinara)