PREUKUSNA JE
ITALIJANSKA GUSTA ČORBA OD 80 DINARA: Sprema se za tili čas, a ukus je DA SE RASPAMETITE (RECEPT)
Svi volimo paprikaš i ostale specijalitete domaće kuhinje sa mesom i krompirom.
Međutim, treba ponekad malo i začiniti priču. Italijanska gusta čorba je odlična promena u stalnom kuhinjskom repertoaru, jer nas podseća na naša omiljena jela, ali ima egzotičan ”prizvuk” zbog par tajnih sastojaka.
Cena po porciji: oko 80 dinara
Italijanska gusta čorba je odličan izbor jer ne samo što ne zahteva skupe sastojke, već je i vrlo zdrava. Ako vas majka i dalje tera da jedete ”na kašiku”, slobodno joj skuvajte ovo i više vas nikad neće pitati!
Sastojci:
1 crni luk
1 čen belog luka
1 paprika šilja
1/2 tikvice oko 250g
2 krompira oko 250g
300g mlevenog mesa
1 šolja soka od paradajza oko 300ml
1 kašika aleve paprike
vegeta, biber, ulje
Priprema:
Crni i beli luk oljuštite i iseckajte. Tikvicu i krompir oljuštite i isecite na komade veličine jednog zalogaja. Papriku šilju isecite na pola, pa na tanke tračice.
Na malo ulja ili masti propržite prvo oba luka, a onda dodajte mleveno meso i mešajte tako da ne ostane u većim grudvicama. Odmah dodajte papriku, tikvicu, krompir, alevu papriku, vegetu i biber i promešajte. Pržite zajedno nekoliko minuta.
Dodajte paradajz sok i 2 čaše vode. Kada provri, kuvajte još 15 minuta, dok krompir ne bude mekan.
Pred kraj kuvanja proverite da li je dovoljno začinjeno, pa dodajte još malo vegete, bibera i aleve paprike ukoliko je potrebno.
(Espreso/rucakza200dinara)