ukusne su
NIKADA VIŠE NEĆETE STAVLJATI KISELU VODU U POSNE PALAČINKE: 1 SASTOJAK daje MEKOĆU, domaćice to ne znaju (RECEPT)
Umesto običnog mleka sipajte ovaj sastojak i samo tako ćete ih spremati
Spremite posne palačinke koje će biti ukusne kao i mrsne.
Umesto običnog mleka sipajte ovaj sastojak i samo tako ćete ih spremati.
Palačinke su poslastica koju obožavaju pripadnici svih generacija. Jeftine su, brzo se i lako prave, zgodne su kad banu iznenadni gosti, a na našim prostorima vrlo često se služe umesto večere sa mlevenim orasima, džemom, raznim vrstama kremova sa čokoladom i lešnicima... Nisu nam strane ni one slane varijante sa pavlakom, listićima šunke, kiselim krastavčićima, majonezom, kačkavaljem...
Ukoliko postite, a uželeli ste se nečeg slatkog, neka vaš izbor budu posne slatke palačinke koje će ispuniti kuću mirisom cimeta.
Sastojci:
pola litra vode
350 grama mekog brašna
kafena kašičica šećera
pola kafene kašičice soli
2 kesice vanilin šećera
malo naribane korice limuna (po želji)
3 kašike ulja za testo + ulje za prženje
kafena kašičica praška za pecivo
Priprema:
Izmešajte vodu, šećer, so, vanilin šećer, ulje i naribanu koricu limuna. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Testo sjedinite varjačom ili mikserom tako da bude glatko, pa pecite palačinke u dobro zagrejanom tiganju koji ste prethodno premazali uljem. Namažite ih džemom ili pospite orasima i šećerom, umotajte i uživajte.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)