KORISNO
TRIK ZA SAVRŠENI PIRINAČ KOJI OTKRIVA ČUVENA KUVARICA: Ni previše mekan, ni previše tvrd, samo uradite ovo
Zahvaljujući jednoj profesionalnoj kuvarici, sada bismo mogli da zauvek da rešimo taj problem
Koliko god nam delovalo jednostavno, pirinač nije lako napraviti. Dosta zavisi od same vrste, ali i nekih drugih faktora. Jer, na kraju krajeva, ne postoji domaćica kojoj pirinač nije ispao “kako treba” bar jednom.
Zahvaljujući jednoj profesionalnoj kuvarici, sada bismo mogli da zauvek da rešimo taj problem.
Popi O Tul je objavila video na svom Tik-Tok nalogu i otkrila svoj trik za savršeno kuvanje pirinča.
Tajna je, zapravo, u “zlatnoj razmeri”, tačnije odnosu pirinča i vode. Da bi pirinač bio skuvan baš kako treba, na jednu šoljicu pirinča ide jedna i po šoljica vode!
Ukoliko stavite previše vode, pirinač će biti kašast, a ukoliko stavite premalo vode – biće tvrd.
“Ovo je način na koji volim da kuvam pirinač. Postoji mnogo različitih metoda, ali ovaj način, koji mi je pokazala koleginica, je najbolji”, kaže Popi u videu.
Pirinač treba dobro oprati, a na jednu šoljicu pirinča (128 g) ide jedna i po šoljica vode (350 ml). Kuvajte ga tri minuta, a zatim ga pomerite sa šporeta, pokrijte ga poklopcem i ostavite ga da odstoji 12 minuta.
“Dobićete lepo skuvan pahuljasti pirinač”, zaključila je Popi.
Bonus video
(Espreso/krstarica)