recept
PORED NJE ZABORAVIĆETE NA RUSKU I MIMOZU: Ova KREMASTA SALATA će postati omiljena na VASKRŠNJOJ TRPEZI
Svečana salata koja će biti glavna zvezda na svakoj trpezi
Bliži se Vaskrs, najveći hrišćanski praznik, a kao po običaju domaćite tada pripreme bogatu trpežu. Ukoliko želite da vaša trpeza bude bogata evo predloga za ukusno predjelo - salatu sa kuvanim jajima i prazilukom.
Čim je probate postaće miljenica slavske trpeze i pravićete je češće nego rusku. Čitateljka Stvar Ukusa Tatjana je podelila sa njima recept za ovu prelepu salatu, a ako i vi poželite da je napravite evo postupka.
Sastojci:
250 g majoneza
250 g kisele pavlake
1 kašičica senfa
2 kašičice suvog biljnog začina
malo belog luka u granulama
100 g praziluka
400 g obarenog krompira
200 g obarene šargarepe
200 g šunke
4 kuvana jajeta
Priprema:
Staviti jaja, krompir i šargarepu da se kuvaju. Naseckati praziluk i šunku. Napraviti smesu od majoneza, kisele pavlake, senfa, suvog začina i belog luka u granulama.
Zatim u naseckan praziluk i šunku naseckati krompir, šargarepu i jaja.Dodati pripremljenu smesu od začina i sve dobro izmešati. Salatu izmešati i dobro ohladiti, zatim služiti.
U videu ispod pogledajte kako da prevaziđete problem sa prejedavanjem:
(Espreso/Stvar ukusa)