Pilav, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny
hrskavo i sočno
STARINSKI RECEPT ZA PILAV KOJI SMO JELI U DETINJSTVU: Ručak koji su samo BAKE ovako spremale, pravićete VEĆ SUTRA
Ručak koji cela porodica obožava
Objavljeno: 23.03.2023. 11:01h
Andjela Milojkovic
Ne postoji samo jedan recept za pilav, već njih bezbroj, jer ovo jelo može da trpi razne promene i namirnice koje u njega dodajete.
Sastojci:
400 g belog mesa
2 glavice crnog luka
5 šaka pirinča
1 šolja ulja
1 šargarepa
ulje
so
biber
Priprema:
Luk i šargarepu propržiti na ulju, dodati sitni seckano belo meso pa sve zajedno propržiti. Naliti jednu čašu vode i dodati pirinač, začin, so, biber. Kuvati oko desetak minuta dok se pirinač ne skuva. Po potrebi dodavati vodu.
Kada je pirinač skuvan, staviti u rernu jedno dvadesetak minuta na 200C da voda uvri i da se pilav zapeče.
Pogledajte kako je Raša prosuo jelo u emisiji Majke i snajke:
(Espreso/Recepti.com)