RECEPT
OMILJENI DORUČAK SRBA, ALI NA ZDRAVIJI NAČIN: Potrebna su vam SAMO TRI JAJETA i JEDAN NEOBIČAN SASTOJAK
Morate da je probate na ovaj način što pre
Nema Srbina koji ne voli da jede kajganu. Naročito za doručak, jer nema ništa bolje za početak dana.
Morate da je probate na ovaj način što pre.
Pošto se jaja mogu spremati na hiljade načina, preporučićemo dobro poznat obrok koji ne samo da je dobar za zdravlje, već ga možete spremiti dok se oblačite – kajgana.
Sastojci:
3 jaja, umućena
1 kašičica suncokretovog ulja
1 kašičica putera
Priprema:
Razmućena jaja dobro začinite solju i biberom. Zagrejte ulje i puter u tiganju na srednje niskoj temperaturi dok se puter ne otopi i ne zapeni.
Sipajte jaja u tiganj, lagano nagnite tiganj sa jedne strane na drugu kako bi jaja potpuno prekrila površinu tiganja. Ostavite smešu da se kuva oko 20 sekundi, a zatim je isecite po sredini.
Ponovite još jednom ili dva puta dok se jaja ne stvrdnu.
U ovom trenutku omlet možete napuniti čime želite – malo narendanog sira, sveže začinsko bilje, dinstane pečurke ili dimljeni losos zvuče kao ukusna ideja. Raštrkajte fil po vrhu omleta i lagano ga preklopite lopaticom.
Stavite omlet na tanjir i uživajte u brzom i zdravom doručku!
Trik za najbolje jaje na oko:
(Espreso/Najžena)