Pita, Foto: You Tube Fairytale Kitchen with Annie Printscreen

recept

OTKRIVENA TAJNA KOJU PEKARI ČUVAJU SAMO ZA SEBE: Preliv za pitu od kog SVAKA BUDE MEKANA

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku premažite ovim prelivom

Objavljeno: 22.03.2023. 21:40h

Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.

Sastojci:

8 kašika brašna

foto: Coolinarska Printscreen

1 suvi kvasac

2 šolje mleka

1 šolja ulja

so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu

Priprema:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.

Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.

(Espreso/Krstarica)