recept
OVAKO TURCI PRAVE MUSAKU NA POSAN NAČIN: Naše DOMAĆICE više NIKADA NEĆE PRAVITI SA MESOM kada VIDE OVO JELO
U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir
Kad otopli vreme, bacamo se na ukusna i posna jela, a pošto je počeo post ovakva jela će biti na trpezama do uskrsa. Evo jednog recepta za posnu musaku na turski način.
Potrebno je:
tikvice - 1 kg
patlidžani - 500 g
luk - 1 glavica
paprike - 2 komada
krompir - 2 komada
paradajz pire - 1 teglica
biber
maslinovo ulje
čubar
so
mirođija - 1 struk
peršun - 1 struk
Način pripreme:
Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju. U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir.
Začinite nadev začinima i sklonite s ringle. U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte sloj tikvica i odozgo rasporedite nadev. Ponovite proceduru i završite musaku poslednjim slojem samo od tikvica. Prelijte sve paradajz pireom.
Stavite jelo u prethodno zagrejanu rernu. Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom. Po želji može da se prelije i kiselim mlekom.
Pogledajte trik kako da spasete zagorelo jelo:
(Espreso/Bonapeti)