UKUSNO
TRIK ZA GUST GRAŠAK, OVO RADE ISKUSNE DOMAĆICE: Žalićete što ovo niste ZNALI RANIJE, ukućani će polizati tanjir
Nema ko ga neće voleti.
Ako želite da zadivite ukućane standardnim ručkom na kašiku – graškom – onda obavezno dodajte tajni sastojak koji ovom jelu daje poseban šmek i skuvajte da bude gušći nego inače.
U pitanju je priprema sa mirođijom.
Sastojci:
500 g graška
500 g svinjskog mesa (može i piletina)
1 crni luk
1 prazilk (po želji)
1 šargarepa
1 krompir
3 čena belog luka
1 kesica instant krem čorbe od graška
suvi biljni začin, biber
1 kašičica slatke mlevene paprike
malo mirođije
2 kašike kečapa
1 kašicica suvog vlašca (po želji)
Priprema:
Propržite iseckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso iseckano na kockice. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.
Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.
Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.
Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte otprilike 30-45 minuta.
(Espreso/Zadovoljna.rs)