Kapri torta, Foto: Printscreen/Youtube/Home Made Recipes

OSVEŽAVAJUĆE UKUSNO

ORIGINALNIJI RECEPT ZA KAPRI TORTU NEĆETE NIGDE NAĆI: Svaka DOMAĆICA mora da ga zna, OSVEŽAVA KAO NIJEDAN

Osvežavajuća torta za predstojeće prolećne dane

Objavljeno: 21.03.2023. 17:00h

Stiglo je proleće i na pragu su sve topliji dani. I kako bismo svejedno hteli da se zasladimo, treba nam nešto voćno i osvežavajuće. Svi volimo ukus jagoda i šlaga, ali i savršenu kombinaciju torte kapri.

Evo jednostavnog recepta za ovu poslasticu.

Sastojci

  • Za koru:
  1. 9 belanaca
  2. 300 g šećera
  3. 2 kašike brašna
  4. 1 kašika sirćeta
  • Za žele:
  1. 500 g jagoda
  2. 300 g šećera
  3. 2 kesice pudinga od jagoda
foto: RINA
  • Za preliv:
  1. 100 g Menaž čokolade
  2. 2 kašike ulja
  3. Za fil:
  4. 6 dl mleka
  5. 2 kesice vanilin pudinga
  6. 300 g šećera
  7. 9 žumanaca
  8. 250 g margarina
  9. 200 g šlaga
  10. 2 dl kisele vode
foto: Profimedia

Priprema

  1. 9 belanaca ulupati sa šećerom, dodati brašno i sirće.
  2. Na 180 stepeni peći oko 20 minuta.
  3. Jagode pomešati sa šećerom, izgnječiti ih i staviti da se kuvaju. Kada provri, dodati puding, mešati i još vruć žele staviti preko hladne kore.
  4. Kada se žele ohladi, Menaž čokoladu otopiti sa uljem i preliti preko želea. Žumanca pomešati sa šećerom i praškom za puding.
  5. Mleko staviti da provri, pa dodati smesu sa jajima i kuvati da se dobije fina krema. Kad se ohladi umešati margarin.
  6. Namazati preko čokolade.
  7. Šlag ulupati u penu i namazati na fil.

Torta na 6 spratova, Vanja Mijatović i Aleksandar uživaju na proslavi

(Espreso/ Recepti.com)