LAKO JE
PRAVI TRIK ZA MEKANO TESTO KAO IZ PEKARE: Dovoljan je samo jedan sastojak i topiće se u ustima
Više ne morate da budete iskusni u pravljenju peciva ili hleba
Kada mesite testo najbitnije je da sastojci budu sobne temeprature, jer to je prvi korak kako bi ono uspelo.
Pored toga, bitno je da se koriste i sastojci koji će ga učiniti mekanim i vazdušastim.
Više ne morate da budete iskusni u pravljenju peciva ili hleba, već je bitno da u testo dodate određene namirnice, kao što su sirće i jogurt,preporučuju iskusni pekari.
Jogurt će ga učiniti najmekšim, a sirće će pomoći da brže naraste. Uživajte!
Sastojci:
1 čaša jogurta
10 kašičica šećera
2 jajeta
2 kašičice suvog kvasca
3,5 šolje brašna
3 kašike ulja
1 kašika sirćeta
Priprema:
U posudi poemašajte jogurt, kašičicu šećera, suvi kvasac i 4 kašike brašna. Dobro sjedinite, pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Zatim u smesu dodajte preosali šećer, so i jaja. Dobro promešajte, pa dodajte prosejano brašno, ulje i sirće. Umesite testo. Nauljite ga i ostavite pokriveno u posudi da odmori u frižideru 12 sati. Nakon toga izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi nekih pola sata. Koristite ga za peciva, hleb, slatka testa...
Bonus video
(Espreso/Stvar ukusa)