Grašak u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
BIĆE UKUSAN
OVAKO SE PRAVI ZAPRŠKA ZA GRAŠAK: Od sada ćete je SPREMATI samo na TAJ NAČIN, otkrivena je TAJNA
Ovaj recept će vam otkriti kako se pravilno sprema zaprška
Objavljeno: 20.03.2023. 21:44h
Nikolina Jokić
Da bi vam se grašak lepo zgusnuo potrebno je da zapršku napravite na dobar način.
Ovaj recept će vam otkriti kako se pravilno sprema zaprška.
Sastojci
Potrebo je:
1/2 glavice crnog luka
1 češanj belog luka
1 kašičica soli
1 kašičica suvog biljnog začina
1 manja šargarepa
500 g grašaka
Zaprška:
2 kašike brašna
1 kašika aleve paprike
1 dl ulja za zapršku
Priprema
Pola kilograma graška naliti sa litar i po vode pa dodati sitno naseckan crni luk, beli luk i šargarepu, dodati so i suvi biljni začin i sve zajedno staviti da se kuva.
Kada se sve lepo skuva i omekša napraviti zapršku i ostaviti još 5 minuta da provri sa zaprškom.
(Espreso/Recepti.com)