zapamtite to
SAMO OVAKO SE PRAVE DOMAĆE KOBASICE: Trik da NE BUDU SUVE morate da ZNATE
Recept morate da zapišete
Pravljenje kobasica nije naporan ni težak posao, a pritom su i ukusnije i zdravije od kupovnih.
Recept morate da zapišete.
Prednost domaćih kobasica je što su potpuno prirodne, jer u njima nema aditiva, veštačkih aroma ni boja, pa možete da ih jedete stalno. Sve što treba da uradite jeste da pripremite meso, začinite ga, a onda ubacite u svinjsko crevo i ispečete.Kobasice mogu da se služe i sa povrćem, ali i salatom, a super su i uz jaja.
Sastojci:
900 g svinjskom mesa
900 g junetine
200 g slanine
3 kašičice morske soli
1 kašika celog semena žute gorušice
1 kašičica bibera
1/2 kašičice italijanskog začina
1 šolja ledene vode
2 svinjska creva
Priprema: 1/4 mesa (obe vrste) isecite na sitne kockice, a ostatak sameljite. Pomešajte sve u jednoj velikoj posudi, dodajte seckanu slaninu, pa posolite, pobiberite, pospite gorčicom i italijanskim začinom. Prelijte ledenom vodom i sve dobro mešajte nekih 30 sekundi. Svinjska creva isperite, pa ostavite da stoje u toploj vodi nekih sat vremena. Sipajte meso u svinjsko crevo, pa ga na par mesta zavrnite. Izbockajte na par mesta, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko sat vremena. Ocedite višak tečnosti, pa okrenite i pecite još 5 minuta.