Sarma u loncu, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
PREUKUSNA
CAKU ZA NIŠKU SARMU SVI MORATE DA ZNATE: Domaćice OBAVEZNO stavljaju 1 VRSTA mesa, samo to DAJE ŠMEK
Domaćice imaju svoj recept koji će vas naterati da je isprobate što pre
Objavljeno: 20.03.2023. 17:59h
> 18:01h
Nikolina Jokić
Niška sarma obara sa nogu koliko je ukusna.
Domaćice imaju svoj recept koji će vas naterati da je isprobate što pre.
Caku u pripremi morate da zapamtite.
Sastojci
Potrebno je:
450 g mešanog mlevenog mesa
nekoliko komada carskog mesa
4 glavice crnog luka
nekoliko listova kupusa
suvi biljni začin
biber
Priprema
Upržiti crni luk na ulju. Dodati mleveno meso, narendanu šargarepu i pržiti zajedno. Začiniti suvim biljnim začinom i biberom.
Listove kupusa puniti prethodno pripremljenom smesom.
Pripremljene sarme poređati u šerpu.
Između sarme staviti po komad carskog mesa.
Malo prokuvati na ringli, a zatim zapeći. Kada su sarme gotove poslužiti ih tople.
(Espreso/Recepti.com)