PROBAJTE I VI
DODALA JE TAJNI SASTOJAK U HLEB I POSTAO JE MEKAN KAO DUŠA: Caka koju mnogi ne znaju a sve imate kod kuće
Dodajte još malo brašna, tek da se ne lepi za ruke
Uj poslednje vreme, sve više ljudi se odlučujej da sami kod kuće prave domaći hleb.
Razlozi tome su svakako razni: od previše aditiva do veštačke boje u kupovnom hlebu.
Da bi vam hleb bio baš onakav kakav želite, obavezno prilikom pripreme dodaje čašu jogurta u testo!
Sastojci:
500 g brašna
1/2 kocke kvasca
1 šolja jogurta
200 ml mlake vode
100 ml ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
malo susama
Priprema:
U posudi u kojoj ćete mesiti, u mlakoj vodi izmrviti kvasac i dodati šećer, promešati kratko da se otopi, dodati skoro svo brašno i so… Na kraju jogurt i ulje. Umesiti testo koje će biti malo ređe. Dodajte još malo brašna, tek da se ne lepi za ruke. Ostaviti na toplom 30-45 minuta. Da se bar udvostruči. Kratko premesiti i oblikovati hleb u plehu. Pokriti krpom i ostaviti još 15ak minuta.
Za to vreme uključiti rernu na 210 stepeni, taman da se zagreje rerna. Premazati hleb sa malo pomešane vode i ulja i posuti susamom. Peći oko 35 minuta dok ne porumeni.
Bonus video
(Espreso/Krstarica)