Proja, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

savršen doručak

STARINSKI RECEPT NAŠIH BAKA ZA PROJU NA ŠOLJE: TAJNA ovog SPECIJALITETA leži u OVAKVOJ PRIPREMI

Ovaj recept će vas oduševiti, jer se sprema brzo i mere idu na šolju

Objavljeno: 20.03.2023. 10:01h

Retko koji vikend može da se zamisli bez proje. Za ukućane nema ništa ukusnije nego kada ustanu da doručkuju, a na stolu se nađe vrela proja.

Ovaj recept će vas oduševiti, jer se sprema brzo i mere idu na šolju.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a Telegraf vam donosi recept za proju "na šolje" kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet za doručak ili večeru.

Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara.

Sastojci:

2 jaja

šolja kukuruznog brašna ili palente

šolja belog brašna

šolja jogurta

pola šolje ulja

pola šolje vode (obične ili kisele)

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

kesica praška za pecivo

pola ravne kašičice soli

300 g sira

Priprema:

Pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte tečne sastojke - jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu, i sve dobro sjedinite varjačom ili mikserom.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

U umućenu smesu dodajte izmrvljen sir, pa još jednom sve dobro promešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u kalupe za projice koje nije potrebno podmazivati.

Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 do 30 minuta.

Pogledajte šta Kinezi jedu za doručak:

(Espreso/Telegraf)