Princes krofne a malinama, Foto: PRINTSCREEN/YT/ NATASHAS KITCHEN

PREUKUSNE

NAPRAVITE JEDINSTVENE PRINCES KROFNE: Ljudi obožavaju penasto slatko testo, za krem vam treba samo 5 MINUTA (VIDEO)

Mi vam predlažemo da čuvenu francusku poslasticu osvežite malinama

Objavljeno: 18.03.2023. 15:49h

Da li postoji osoba koja može da odoli princes krofnama? Ta predivna hrskava kora od kuvanog testa punjena ukusnim poslastičarskim filom od vanile, a na kraju ceo kolač posut šećerom u prahu.Svaki zalogaj je čista magija, a ako ste ljubitelj ovog penastog slatkog testa, kod kuće napravite malo drugačiju verziju na lakši način. Mi vam predlažemo da čuvenu francusku poslasticu osvežite malinama, a da fil umesto kuvanja pripremite na lakši način tako što ćete koristiti slatku pavlaku. Uživajte!

Sastojci:

Za testo:

1/2 šolje vode

1/2 šolje mleka

8 kašika neslanog putera

1 kašičica šećera

1/4 kašičice soli

1 šolja brašna

4 jajeta

Za fil:

2 šolje slatke pavlake

4 kašike šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

28 malina

šećera u prahu

Priprema:

Zagrejte rernu na 220°C. U šerpi pomešajte vodu, mleko, puter, šećer i so. Kuvajte dok ne proključa na srednjoj temepraturi, pa sklonite sa šporeta. Umešajte brašno i brzo sjedinite drvenom varjačom, pa vratite na šporet. Kuvajte još nekih 2 minuta, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, umutite, pa postepeno dodajte jaja, sve vreme muteći. Sipajte testo u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač, pa isecite vrh. Sipajte testo u pleh obložen pek papirom, sa razmakom. Treba da napravite loptice. Pokvasite prst vodom, pa nežno svaku lopticu tapkajte da poravnate. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C tačno 10 minuta, a onda smanjite temepraturu na 170°C i pecite još 20 minuta. Prebacite testo na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom. Prerežite loptice od testa i napunite filom, pa stavite malinu i poklopite. Pospite ih šećerom u prahu. Prijatno!

(Espreso/Stvar ukusa)