Jelo u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

SVIDEĆE VAM SE

OVAKO SE SPREMA STARINSKA CICVARA: Recept na kojem su GENERACIJE ODRASLE, morate da ga ZAPIŠETE

Domaćice će jedva čekati da ga vide

Objavljeno: 17.03.2023. 22:06h

Na ovom jelu su generacije odrasle, a sada ćete zapisati starinski recept.

Domaćice će jedva čekati da ga vide.

Tradicionalno narodno jelo je veoma ukusno i brzo se sprema, a držaće vas dugo sitim.

Sastojci

voda 2 dl

foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

mleko 2 dl

sir ili kajmak 300 g

kukuruzno brašno 8 kašika

nerastopljena mast 1 kašika

foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

so 1 kašičica

Kako pripremiti

Mleko, vodu i mast staviti da prokuvaju, dodati sir, posoliti i izmešati i ostaviti da ponovo prokuva sve zajedno. Kad ponovo prokuva, smanjiti temperaturu, sipati kukuruzno brašno i neprekidno mešati da polako krčka desetak minuta. Kad se po dnu posude uhvati korica, jelo je gotovo.

foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

Po želji se može zagrejati kašika masti ili ulja, pa pomeriti sa vatre i sipati kašičica tucane paprike. Ovim se odmah prelije gotova cicvara.

(Espreso/recepti.zena.blic.rs)