POSLASTICA
OVAKO KREMASTU TORTU DO SADA NISTE PRAVILI: Naše DOMAĆICE će odlepiti za RECEPTOM
Toliko je kremasta da će deca i ukućani odlepiti za njom
Spremite tortu posle koje nećete poželeti da spremate nijednu drugu.
Toliko je kremasta da će deca i ukućani odlepiti za njom.
Sastojci:
Donji sloj:
250 g mlevenog keksa
100 g mlevenih pečenih lešnika
100 g otopljenog margarina
100 g šećera u prahu
200 ml soka od pomorandže, sojinog ili bademovog mleka, koka – kole ili čaja
Krem I i II:
1l sojinog mleka
160 g pudinga sa ukusom vanile
6 kašika šećera
200 ml vode
150 g margarina
100 g šećera u prahu
55 g ili jedna kesica šlaga
50-60 ml mineralne ili obične hladne vode
200 g bele čokolade
100 g crne čokolade
150 g keksa u komadu
Dekoracija po izboru
Priprema:
Prvo skuvati puding. Sojino mleko sipati u šerpu i staviti na vatru da provri.
Posebno umutiti puding, šećer i vodu.
Zakuvati puding u mleko i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, preko staviti foliju i ostaviti da se ohladi.
Pomešati mleveni keks, pečene, mlevene lešnike, šećer u prahu, otopljen margarin i sok od pomorandže i sve zajedno mešati dok se potpuno ne sjedini.
Obruč 26cm staviti na tacnu pa istresti celu masu od keksa.
Poravnati i ostaviti u frižider.
Otopiti crnu i belu čokoladu kada se puding ohladi.
Umutiti penasto margarin i šećer u prahu.
Umutiti ohlađen puding pa da postepeno dodavati margarinu i šećeru i sve mutiti.
Posebno umutiti šlag sa vodom pa i njega dodati kremu.
Krem podeliti na dva dela, pa u jedan dodati belu, a u drugi crnu čokoladu i svaki sjediniti.
Na koru naneti fil koji želite. Preko poslagati red keksa u komadu.
Nema potrebe da ga umačete u mleko ili sok, otpustiće. Ako žurite onda potapajte.
Preko staviti drugi krem.
Dekorisati po želji odmah ili sačekati da se torta stegne.
Prijatno.
(Espreso/Krstarica/Alo)