recept
PRE UBACIVANJA SUVOG MESA U KUVANI KISELI KUPUS JEDNU STVAR OBAVEZNO URADITE: Samo tako će biti DOBRO KUVAN i SOČAN
Tradicionalno jelo "na kašiku" koje svi vole
Kiseli kupus već je uveliko na našim trpezama. Jedno od neizostavnih zimskih jela jeste njegova kuvana verzija sa suvim mesom, uz koju obavezno, po tradicionalnim receptima, ide i domaća proja.
Bake su govorile da su najbolja ona jela koja se dugo kuvaju, a ovo je jedno od takvih. Iskustvo domaćica je pokazalo da naši stari nisu pogrešili.
Zato vam donosimo recept za kuvani kiseli kupus sa suvim mesom koji će svim ukućanima otvoriti apetit.
Sastojci:
1 veća glavica kiselog kupusa
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 kašika začinske paprike
1 kg suvog mesa
manji komad slanine
2 kašike masti
so, začini po ukusu
lovorov list
Priprema:
Suvo meso isecite na kocke, stavite u šerpu, prelijte vodom da ogrezne i kuvajte najviše 10 minuta.
Crni i beli luk isecite na sitno, pa ih propržite u dubokoj šerpi na zagrejanoj masti i dodajte začinsku papriku. Isecite kupus na krupne komade i properite ga ako je mnogo kiseo.
Kupus stavite u šerpu sa lukom i sipajte vodu tako da ga prekrije, pa onda ubacite meso, slaninu, ostale začine i lovorov list.
Ostavite da se krčka 100 minuta.
Služite ga uz vruću proju.
Prijatno!
Evo kako je nastala Karađorđeva šnicla:
(Espreso/Telegraf)