Kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

recept

PRE UBACIVANJA SUVOG MESA U KUVANI KISELI KUPUS JEDNU STVAR OBAVEZNO URADITE: Samo tako će biti DOBRO KUVAN i SOČAN

Tradicionalno jelo "na kašiku" koje svi vole

Objavljeno: 17.03.2023. 13:33h > 13:35h

Kiseli kupus već je uveliko na našim trpezama. Jedno od neizostavnih zimskih jela jeste njegova kuvana verzija sa suvim mesom, uz koju obavezno, po tradicionalnim receptima, ide i domaća proja.

Bake su govorile da su najbolja ona jela koja se dugo kuvaju, a ovo je jedno od takvih. Iskustvo domaćica je pokazalo da naši stari nisu pogrešili.

Zato vam donosimo recept za kuvani kiseli kupus sa suvim mesom koji će svim ukućanima otvoriti apetit.

foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Sastojci:

1 veća glavica kiselog kupusa

3 čena belog luka

1 glavica crnog luka

1 kašika začinske paprike

1 kg suvog mesa

manji komad slanine

2 kašike masti

so, začini po ukusu

lovorov list

Priprema:

Suvo meso isecite na kocke, stavite u šerpu, prelijte vodom da ogrezne i kuvajte najviše 10 minuta.

foto: Bakinja kuhinja

Crni i beli luk isecite na sitno, pa ih propržite u dubokoj šerpi na zagrejanoj masti i dodajte začinsku papriku. Isecite kupus na krupne komade i properite ga ako je mnogo kiseo.

Kupus stavite u šerpu sa lukom i sipajte vodu tako da ga prekrije, pa onda ubacite meso, slaninu, ostale začine i lovorov list.

Ostavite da se krčka 100 minuta.

Služite ga uz vruću proju.

Prijatno!

Evo kako je nastala Karađorđeva šnicla:

(Espreso/Telegraf)