nikad lakše
POSPITE JEDAN SASTOJAK PREKO MESA I ODMRZNITE GA KAO ŠTO SU TO RADILE NAŠE BAKE: Potrebno vam je SAMO 10 MINUTA
Postoji jedan praktično zaboravljen trik koji su koristile naše bake, a koji znatno ubrzava odmrzavanje mesa
Da bi se odmrznuo čak i mali komad mesa, potrebno je da prođe najmanje dva, tri sata. Postupak možete ubrazati upotrebom mikrotalasne, ali postoji i negativna strana. Neretko se dešava da se meso po površini već malo skuva, a da iznutra ostane zaleđeno.
Međutim, postoji jedan praktično zaboravljen trik koji su koristile naše bake, a koji znatno ubrzava odmrzavanje mesa.
Za samo 10 minuta, namirnica će već biti spremna za pripremu. Potrebno je da u toploj vodi, malo iznad sobne temperature (oko 40-45 stepeni C), rastvorite kašiku običnog šećera i u nju stavite komad mesa koji želite da odmrznete.
Veoma je bitno da meso prethodno izvadite iz kesice, folije, ili već u čemu ste ga čuvali. Dakle, "golo" meso potopite i samo gledajte šta se dešava....
Za samo 10 minuta ćete veoma lako moći da ga isečete na komade željene veličine - biće odmrznuto!
Bonus je i što će mu šećer malo poboljšati ukus i učiniti ga bogatijim i zanimljivijim. Zapravo, zahvaljujući šećeru ono je postalo meko, nežno, ada je pritom u potpunosti zadržalo teksturu i svoj ukus.
Probajte i javite nam kako vam se dopao trik!
Pogledajte video ispod i saznajte kako da kuvate zdravo:
(Espreso/Mondo)