recept
NAPRAVITE POSNU ŠTRUDLU SA MAKOM OČAS POSLA: Bez prethodnog KVAŠENJA I PRIPREME, mekano testo koje se TOPI U USTIMA
Oni koji su probali posnu štrudlu kažu da je bolja sto puta od mrsne. Isprobajte pa nam javite
Kako se pravi posna štrudla?
U toku je Vaskršnji post, pa oni koji žele da se zaslade mogu da spreme posnu štrudlu:
Sastojci za fil:
300 ml čaja od jagode
400 gr mlevenog maka
150-200 grama šećera
4 kašike džema
100 grama suvog grožđe
150grama mlevenih oraha,
po potrebi dodati još 50-100ml. čaja ili otopljeni posni margarin.
Masa mora biti glatka a moć upijanja zavisi od maka.
Testo:
500gr. brašna
5 kašika šećera
15gr. kvasaca
1 prašak za pecivo
125gr. posni margarin + 50gr. za premazivanje
200ml. vode do 250ml.
Priprema:
Skuvajte čaj od jagode u 300 ml vode. Izmeđajte mak, šećer, džem, potopljeno suvo grožđe, mlevene orahe, a potom u tu smesu stavite i skuvan čaj. Dodajte rastopljen margarin i sve lepo izmešajte. Dobili ste smesu za premazivanje štrudle.
Pripremite testo do mlake vode, šećera, kvasca, rendane kore od limuna, brašna, praška za pecivo i margarina.
Testo umesite, razvaljajte i filujte. Urolajte i pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko pola sata do 45 minuta.
U videu ispod pogledajte kako su novinarke Kurir televizije napravile kolač:
(Espreso/Stil)