njami
CAKU ZA PITU SA SIROM MORATE DA ZAPIŠETE ŠTO PRE: Čim je PRELIJETE sa OVIM, biće SOČNA
Jedna stvar joj daje poseban ukus
Nema ništa lepše od sočne pite sa sirom.
Jedna stvar joj daje poseban ukus.
Napravićete je što pre.
Sastojci:
500 gr kora za pitu
300 gr starog sira
10 jaja
1 čaša mleka
1 čaša kajmaka
10 kašika griza
1 prašak za pecivo
soli po potrebi
pola čaše ulja
Za preliv:
čaša mleka
čaša kisele pavlake
kašika kajmaka
malo soli
Posebnu čar ovoj sočnoj i ukusnoj piti daje preliv, te zbog toga kada je jednom napravite ona postaje redovna đakonija na vašoj trpezi koja nestane za tili čas.
Priprema:
Razdvojite belanca od žumanaca i posebno ih umutite, belanca se dodaju na kraju u fil. U umućena žumanca dodajte sir i posolite po ukusu. Dodajte kajmak, ulje i mleko i umutite sve zajedno.
Zatim dodajte griz pomešan sa praškom za pecivo. Na kraju varjačom ili žicom lagano umešajte belanca.
U pleh od rerne ređajte dve po malo nauljene kore, pa fil, i tako dok se sav materjal ne utroši.
Pitu sa sirom izbockajte viljuškom i pecite na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. Izvadite pitu. Stavite čašu mleka da provri, pa kada provri pomešajte ga sa kiselom pavlakom i kajmakom i prelijte preko pite.
Poslužite kad se malo prohladi.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)