Foto: Bakina kuhinja

zapišite

UBACITE 1 SASTOJAK U POSNE KNEDLE ZA SUPU: Samo tako se neće RASPASTI

Od sada više nećete morati da se odričete supe koja najviše prija u hladnim danima

Objavljeno: 15.03.2023. 19:21h

Napravite posne griz knedle za supu i moći ćete da uživate u postu.

Od sada više nećete morati da se odričete supe koja najviše prija u hladnim danima.

Domaća supa je nekada bila obavezna za nedeljni ručak, bilo ona sa rezancima ili knedlama. Dešava se da knedle ne uspeju svaki put, ali pomoću nekih trikova šansa za to je mnogo manja. Ako volite da jedete supu ili se i dalje pridržavate nedeljne tradicije, onda ne morate da je se odričete ni u toku Uskršnjeg posta. Napravite je od povrća, a griz knedle bez jaja. Postoji jedan trik sastojak koji će obojiti knedle, pa će one izgledati kao da su pravljene sa jajima, a to je kurkuma.

foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

200 g griza

2 kašike brašna

2 prstohvata soli

foto: Bakina kuhinja

200 ml vode

1 kašičica kurkume

Priprema: Dok se supa kuva pripremite knedle. Pomešajte griz, brašno, so i kurkumu. Lepo promešajte, pa postepeno sipajte vodu. Mešajte dok se sastojci ne sjednite, a vodite računa koliko vode dodajete jer smesa ne sme da bude ni gusta ni retka.Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje nekih 20-ak minuta, tako se neće raspadati prilikom kuvanja. Zatim kašičicom uzimajte smesu i sipajte u vrelu supu i kuvajte još 10-15 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)