recept
BOLJE OD PODVARKA, JEDINSTVEN NAČIN ZA PRIPREMU KISELOG KUPUSA: Dodajte JEDAN NEOBIČAN SASTOJAK i biće JOŠ UKUSNIJI
Pred kraj dodajte rendani sir za potpuni užitak
Kiseli kupus niste pripremali na ovaj način. Sprema se slično kao podvarak, ali se dodajte i sir na kraju.
Ako volite podvarak ovaj ručak će vam se sigurno svideti. Na kiseli kupus poređajte meso, a onda zapecite u rerni. Pred kraj dodajte rendani sir za potpuni užitak. Sir koji se topi daje ovom jelu specifičan ukus. Odličan je predlog za ručak za celu porodicu.
Sastojci:
kiseli kupus
1 batak
1 teleća šnicla (od buta)
1 svinjska šnicla
1 praziluk
1 paradajz
60 g tvrdog sira
začinska paprika, lovorov list, ruzmarin, majčina dušica
Priprema:
Meso posolite i pobiberite i pecite u tiganju po 2 minuta sa svake strane. Izvadite meso i u tiganj još malo ulja i propržite praziluk. Posolite. Kupus isecite na trake debljine prsta.
Stavite u tepsiju, poprskajte maslinovim uljem i pospite začinskom paprikom. Po kupusu poređajte meso. Na vrh mesa stavite grančicu prženog praziluka i grančicu svežeg ruzmarina na juneći i svinjski odrezak, a na batak grančicu timijana. Pokrijte folijom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 240°C oko 35 minuta. Skinite foliju i ukrasite kriškama paradajza i rendanim sirom. Pecite još 15 minuta na 200°C.
(Espreso/Stvar ukusa)