Pogača, Foto: Bakina kuhinja

neodoljiva

RECEPT ZA PAMUK POGAČU KOJA SE NE MESI: Svaka DOMAĆICA mora da ZAPIŠE

Umutiti kvasac u malo mlake vode, pa dodati mlako mleko, šećer i ulje

Objavljeno: 15.03.2023. 13:10h

Miriše očaravajuće, jednostavno se pravi, a ukus je fantastičan.

Sastojci:

25 grama kvasca

najmanje 400 grama brašna

foto: Bakina kuhinja

200 mililitara mleka

100 mililitara vode

100 mililitara ulja

2 kašičice šećera

1 kašičica soli

Priprema:

Umutiti kvasac u malo mlake vode, pa dodati mlako mleko, šećer i ulje. Postepeno dodavati brašno i so, pa dobro promešati varjačom. Kada se dobije mekano i lepljivo testo, ostavite da odstoji pola sata, a zatim dodajte malo ulja i dobro izmešajte.

foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Nauljite tepsiju ili je obložite pek-papirom, pa prebacite testo u nju.

Uključite rernu na 200 stepeni, poravnajte testo dlanom i ostavite da slegne 15-ak minuta. Za to vreme će se rerna ugrejati, pa posolite prstohvatom testo i ubacite da se peče oko pola sata.

Najbolja je topla, a može se jesti bar još dva dana — ali toliko je ukusna da teško da će vam toliko potrajati.

U videu ispod pogledajte posnu sremsku trpezu:

(Espreso)