Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
POSNO I UKUSNO
OVAKVE PRŽENICE SMETE DA JEDETE DOK POSTITE: Preukusne, mleko i jaja zamenite OVIM SASTOJCIMA (RECEPT)
U toku posta ne morate da se odričete omiljene hrane, a evo kako da napravite jedan od voljenijih obroka za celu porodicu!
Objavljeno: 15.03.2023. 12:26h
Marija Markovic
Jedan od najboljih načina da iskoristite bajat hleb jeste da napravite prženice. Prave se brzo i jeftine su, a svi im se oduševe. Spadaju u mrsno jelo, jer u originalnom receptu, sadrže mleko i jaja, ali mi vam donosimo posnu verziju koja će vas oduševiti!
Sastojci:
- 50 g brašna
- 5-6 kašika senfa
- oko 60 ml vode
- hleb
Priprema:
Pomešajte senf i brašno, pa postepeno sipajte vodu. Vodu dolivajte sve dok ne dobijete smesu koja nije gusta. Hleb uvaljajte u dobijenu smesu, pa ga pržite u ulju koje ste dobro zagrejali.
A ovde pogledajte i odlične recepte iz emisije Majke i snajke
(Espreso)