Riba, Foto: Profimedia

RECEPT

NAPRAVITE ŠARANA SA POVRĆEM ZBOG KOG ĆETE PRSTE POLIZATI: Evo kako da prepoznate SVEŽU RIBU, obratite pažnju na OVO

Naučite kako da spremite šarana sa povrćem iz rerne

Objavljeno: 14.03.2023. 08:31h

Tolstolobik je vrsta šarana koji spada u najpopularniju ribu u Srbiji. On se najčešće jede za vreme posta i slava, a možete da ga spremate i nevezano za praznike.

Ako volite da jedete ribu isprobajte i ovaj recept sa povrćem.

Peče se u rerni, a toliko je ukusna da nećete moći da se zaustavite na jednom parčetu.

Kada kupujete tolstolobik obratite pažnju na spoljašnji izgled.

Oči treba da budu bistre i sjajne, meso elastično, a koža ne treba da bude lepljiva.

Ukoliko riba ima previše oštar i neprijatan miris, sumnjivog je kvaliteta.

Sastojci:

1/2 kg ribe tolstolobik

3 šargarepe

3 crna luka

2-3 štapa celera

1 paprika

1/2 šolje belog vina

2 limuna

1/2 kašičice ulja

Priprema:

Skinite kožu ribe i isecite kotlete. Posolite i pobiberite, pa u vatrostalnu posudu poređajte isekcani luk,šargarepu, celer i papriku. Opet posolite i poređajte kotlete ribe preko. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.

(Espreso/ Stvar ukusa)