SVI ZAPIŠITE
SAMO NA OVAJ NAČIN SE KUVA GRIZ: Jedino tako neće biti GRUDVICA u NJEMU
Jako je ukusan, a da vam se ne bi raspao morate da ga napravite po ovom receptu
Griz danas vole sva deca da jedu, jer su ih roditelji naučili da je to poslastica koja se topi u ustima.
Jako je ukusan, a da vam se ne bi raspao morate da ga napravite po ovom receptu.
Ispratite ovih par jednostavnih koraka i uživajte u kremastoj, jeftinoj poslastici. Kada sipate griz u mleko obavezno mešajte neprestano kako se ne bi stvorile grudvice. Evo kako i vi da postanete majstor za griz.
Sastojci:
pola litra mleka
5 kašika griza
šećer po ukusu
Priprema:
Sipati mleko u šerpicu i staviti na šporet da provri, nakon toga smanjiti vatru pa dodati griz i šećer. Mešati sve vreme žicom dok smesa ne postane gusta i bez grudvica. Po želji odozgo dodajte neko voće ili rendanu čokoladu, cimet...
(Espreso/Stvar ukusa)