Griz, Foto: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije

SVI ZAPIŠITE

SAMO NA OVAJ NAČIN SE KUVA GRIZ: Jedino tako neće biti GRUDVICA u NJEMU

Jako je ukusan, a da vam se ne bi raspao morate da ga napravite po ovom receptu

Objavljeno: 13.03.2023. 22:06h

Griz danas vole sva deca da jedu, jer su ih roditelji naučili da je to poslastica koja se topi u ustima.

Jako je ukusan, a da vam se ne bi raspao morate da ga napravite po ovom receptu.

Ispratite ovih par jednostavnih koraka i uživajte u kremastoj, jeftinoj poslastici. Kada sipate griz u mleko obavezno mešajte neprestano kako se ne bi stvorile grudvice. Evo kako i vi da postanete majstor za griz.

foto: Printscreen/Youtube/ Marina's kitchen

Sastojci:

pola litra mleka

5 kašika griza

foto: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije

šećer po ukusu

Priprema:

Sipati mleko u šerpicu i staviti na šporet da provri, nakon toga smanjiti vatru pa dodati griz i šećer. Mešati sve vreme žicom dok smesa ne postane gusta i bez grudvica. Po želji odozgo dodajte neko voće ili rendanu čokoladu, cimet...

(Espreso/Stvar ukusa)