Džejmi Oliver, Foto: Profimedia

KO BI REKAO

DŽEJMI OLIVER PODELIO RECEPT ZA KOJIM ĆE SRPSKE DOMAĆICE ODLEPITI: Niste znali da se ovako pravi, svi čine grešku

Nakon toga ga, kaže, treba procediti i dobro ‘protresti’ u cediljki

Objavljeno: 13.03.2023. 14:08h

Kada god popularni britanski kuvar objavi neki kulinarski savet ili recept, a na hiljade vernih obožavalaca s društvenih mreža pohrli u svoje kuhinje da isprobaju njegovu ideju; a tako je bilo i nedavno kad je Džejmi Oliver na svom TikTok profilu otkrio kako savršeno ispeći krompir.

Oliver je tada podelio i korak za koji kaže da mnogi ljudi zaborave da ga naprave, a koji on naziva ključnim ako želite da vam krompiri budu savršeno pečeni – hrskavi spolja, a mekani iznutra.

Svoj video Oliver je nazvao ’11/10 recept za pečeni krompir’, a u njemu objašnjava:

“Prvo sam krompir skuvao u slanoj kipućoj vodi, oko 10 minuta.“

Nakon toga ga, kaže, treba procediti i dobro ‘protresti’ u cediljki pa dodati kašiku ulja i par kapi vinskog sirćeta.

Tada je krompir spreman za rernu gde se na 180 °C peče otprilike 50 minuta.

Za 40 minuta Džejmi vadi pleh iz rerne i s gnječilicom nežno pritisne svaki krompir, da se rastvori.

“Svaki krompir pritisnite pa ih vratite unutra na još deset minuta.“, rekao je, a njegov je video za par dana prikupio neverovatnih 477,1 hiljada pregleda, piše Večernji list.

„Da, i ja to radim!“, napisao je jedan TikTok korisnik, a mnogi su odmah odlučili da isprobaju novi trik ‘golog kuvara’.

(Espreso/Krstarica)