PREUKUSNO
RECEPT ŠEFA KUHINJE ZA PEKARSKI KROMPIR: Dodajte mu SAMO 2 SASTOJKA i niko mu NEĆE ODOLETI
Krompir je namirnica koju skoro svakodnevno koristite u ishrani. Bilo u vidu priloga ili glanog jela. Ovaj recept će sve oduševiti!
Jedno od najjeftinijeg i najukusnijeg povrća je krompir. Najpopularnija i najčešća priprema krompira je u vidu priloga, i to pečenog iz rerne. Ovaj preukusan recept za gurmanski pekarski krompir će oduševiti celu porodicu!
Sastojci:
- 900 g krompira
- 1 ljubičasti luk
- slanina
- tvrdi sir
- maslinovo ulje
- začini po želji
Priprema: Krompir oljuštite i operite, isecite na četvrtine, pa posolite, pobiberite, pospite italijanskim začinom i prelijte maslinovim uljem. Lepo sjedinite i stavite krompir u nauljenu posudu, pa pecite na 180°C oko 45 minuta. U tiganju na malo ulja propržite luk isečen na rebarca i seckanu slaninu. Posle 45 minuta izvadite krompir, pa dodajte luk i slaninu, kao i rendani sir. Vratite u rernu i pecite još 10 minuta.
(Espreso/StvarUkusa)