sočno
BAKA OTKRIVA TAJNU NAJUKUSNIJEG PREBRANCA: Od sada ćete ga samo ovako spremati (VIDEO)
Dodati jednu malu glavicu scrnot luka, lovorog list, biber u zrnu i skuvati pasulj
Pasulj prebranac uvek popularan i veoma rado vidjen u svim domovima
Potrebno je:
500 gr krupnog pasulja
3 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
biber u zrnu
lovorov lisr
1 kašičica slatke ml. paprike
ulje
suvi začin
ml. biber
Priprema:
Pasuš oprati pšod mlazom vode u rešetki, zati sipati malo vode i pustiti da vri 2-3 minuta. Istresti vodu isprati pasulj i naliti hladnom vodom. Dodati jednu malu glavicu scrnot luka, lovorog list, biber u zrnu i skuvati pasulj.
U tiganj iseći na što tanje režnjeve 2 veće glavice crnog luka ulje pa dinstati 20 minuta . dodati ulje pa pržiti i dinstati luk 20 minuta da omekne.
Dodati začin, crvenu papriku, tucanu ljutu papriku po želji ml. biber. U Pekač sipati trećinu pasulja pa polovinu luka, dodati pasulj pa luk. Zatim pasulj .
Pritisnuti malo kašikom. Staviti u rernu na 220 stepeni C 30 minuta da se zapeče. Ja sam uz pasulj stavila u pleh i ribu da se ispeče. Gala ručak ...Uživajte..
(Espreso)