ne zna se šta je bolje
OVO JELO JE "OTAC" KARAĐORĐEVE: Tu je i recept, evo po čemu se razlikuje od SRPSKOG NACIONALNOG SPECIJALITETA
Tu je i priča o tome kako je nastala dika srpske kuhinje
Pileće grudi punjene puterom, peršunom i belim lukom neki smatraju ruskim, neki ukrajinskim, neki američkim. Inače, karađorđeva šnicla je nastala po uzoru na ovo jelo...
Sastojci:
dve kašike iseckanog peršuna 200 g maslaca sok od pola limuna
Priprema:
U činiju staviti omekšali maslac, pa dodati sitno isečen beli luk, peršun i sok od limuna. Sve dobro izgnječiti i sjediniti. Piletinu istanjiti tučkom za meso, pa na sredinu svake šnicle staviti po dve kašike aromatičnog maslaca. Preklopiti meso i pritisnuti krajeve.
Prezle pomešati sa parmezanom, a brašno sa malo soli i mlevene paprike. Piletinu uvaljati najpre u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle sa parmezanom.
Postupak ponoviti još jednom, pa staviti u frižider da odstoji sat vremena. Pržiti u vrelom ulju dok meso ne dobije lepu boju, pa poslužiti dok je toplo, uz krompir-pire i kuvani grašak.
A kako je Karađorđeva šnicla nastala po uzoru na Kijevski kotlet pogledajte ovde.
(Espreso/Informer)