SJAJNO
OVAKO JELENA ĐOKOVIĆ SPREMA KOLAČ BEZ ŠEĆERA: Čitava porodica ga obožava, fotografija će vas ostaviti BEZ TEKSTA
Recept Jelene Đoković oduševiće sve ljubitelje kolača.
Ishrana Novaka Đokovića i njegove supruge Jelene bazira se na zdravim namirnicama, a ono što prave kao svoje obroke izuzetno je ukusno i zahvalno za pripremu. Ako do sada niste, evo prilike da isprobate. Naime, supruga našeg najboljeg tenisera pohvalila se poslasticom kojoj njeni najmiliji ne mogu da odole, a recept Jelene Đoković prenosimo u celosti.
Sastojci:
– 200 g kakao putera
– 2 kašike kokosovog ulja
– 150 g kakao praha
– 3 kašike javorovog sirupa
– 1 kašičica lecitina – prstohvat soli
Sastojci za sloj od bele čokolade:
– 100 g kakao putera
– 1 kašika kokosovog ulja
– 3 kašike javorovog sirupa
– 1 kašičica lecitina
Priprema:
Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijenu smesu podelite na dva dela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mleka. Promešajte dobro.
Za sloj od bele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promešajte. Sad imate tri činije sa tri različite smese.
Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mešavine, tako da se pomešaju kao na slici. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, a ga možete poslužiti i uživati u ukusnoj poslastici.
(Espreso/Paparazzo)