Foto: Profimedia

isprobajte!

TRIK ISKUSNIH KUVARA ZA SAVRŠENO SOČNO MESO: Pre pečenja uradite ovo i nikada neće biti žilavo ili suvo

Zahteva malo truda, ali vredi, posebno ako očekujete važne goste.

Objavljeno: 12.03.2023. 09:04h

Sočno, pečeno meso koje se prosto topi u ustima – nema ničeg ukusnije, čini nam se! Ipak, užitak može da pokvari kada je meso tvrdo, suvo i žilavo, pa se obrok pretvori u agoniju.

Postoji jednostavno rešenje koje će doprineti da meso bude daleko ukusnije, čak i bez ikakvih priloga. Priznajemo, zahteva malo truda, ali vredi, posebno ako očekujete važne goste.

Pečeno mesofoto: Printscreen/youtube/MykitchenTanja

Dakle, sve što je potrebno da meso ne bi bilo suvo i bezukusno, jeste da prije termičke obrade (pečenja ili prženja) odstoji neko vreme u marinadi.

Marinadu pripremite po želji, ima bezbroj varijanti, a mi vam donosimo jednu prilično univerzalnu i jednostavnu.

Marinadafoto: Profimedia

Potrebni sastojci:

  • pola šolje maslinovog ulja
  • pola šolje piva
  • kašika meda
  • kašika soli
  • 3 čena belog luka

Priprema:

Izgnječite beli luk sve dok ne postane kremast, pa tome dodajte maslinovo ulje, so, pivo i med. Dobro izmešajte.

Meso isecite po želji na komade, ili šnicle, i prelijte marinadom. Ostavite u frižideru bar 3 sata (a najbolje i preko noći), pa se bacite na pečenje ili prženje! Prijatno!

(Espreso / Alo)