recept
OVA PITA BOLJA JE I OD BUREKA IZ PEKARE: Priprema se za MANJE od 15 MINUTA, mogu da je prave i početnici
Ova efektna i preukusna pita od sira biće gotova za manje od 10 minuta
U moru gibanica i pita koje prave naše majke i bake, pripremili smo vam recept za jednu malo drugačiju koju će svi pamtiti.
Ovaj ukus se ne zaboravlja i spremaćete je non stop.
Ova efektna i preukusna pita od sira biće gotova za manje od 10 minuta i još 5 vam ostaje da poslanjate i operete sudove, toliko je dobra!
Zbog ove pita sa sirom zaboravićete i na burek a sva mudrost pripreme krije se u slaganju gotovih kora za pitu, a tehniku lako mogu savladati i apsolutni početnici.
Potrebno:
500 g svežeg sira
1 kisela palaka ili 1 čaša grčkog jogurta
1 jaje
so
kore za savijaču
100 g maslaca
1 kašika ulja
Priprema:
U većoj posudi pomešajte sveži sir i kiselo vrhnje ili čašicu grčkog jogurta. Dodajte jaje i posolite. Maslac otopite s jednom kašikom ulja. Pomešajte.
Premažite koru za savijače i preklopite je na pola pa još na pola. Stavite je na dno posude. Druge dve kore takođe premažite maslacem, preklopite ih samo jednom, ponovno premažite maslacem i stavite u posudu tako da prekriju dno i ivicu posude.
Na dno stavite dio sira. Na sir stavite još jednu koru koju ste preklopili dva puta i premazali maslacem. Dodajte dve kore preklopljene samo jednom, dodajte ostatak sira pa ponovno dodajte dva puta preklopljenu koru.
Deo kora koje vise izvan kalupa sada preklopite na zadnju koru tako da prekrivaju celu površinu i premažite sve zajedno mešavinom maslaca i ulja. Pecite na 200 stupnjeva 20 do 30 minuta ili dok pita ne dobije lepu zlatnu boju.
(Espreso/Noizz.rs)