Mesio, Foto: Emilija Jovanović

URADITE TO

OVIM TRIKOM SE SLUŽE MESARI: Evo kako da ZAMRZNETE meso i da ga lakše upotrebite, SJAJNO

Koliko puta vam se desilo da poželite da napravite ćufte, sarmu, punjenu papriku ili musaku, a nemate vremena da sačekate da se meso odledi? Ovim trikom koji vam donosimo, služe se najiskusniji mesari

Objavljeno: 10.03.2023. 10:19h

Kad unapred znate da ćete pripremati jelo sa mlevenim mesom, najsigurniji način je da ga izvadite bar 12 sati ranije iz zamrzivača i držite u frižideru do pripreme kako bi proces odleđivanja bio što bezbedniji.

Onda kad baš žurite, spuštanje vodootporne kese sa mesom u posudu sa hladnom vodom takođe može da bude jedno od rešenja.

Konačno, i odleđivanje u mikrotalasnoj na 50 odsto snage dva-tri minuta je sistem kom domaćice ponekad pribegavaju.

Ali, u svim navedenim situacijama meso će se brže odlediti ukoliko ste ga pravilno spakovali pre zaleđivanja.

Naime, da bi se mleveno meso brzo i bezbedno odledilo, neophodno je da ga stavite u kesu za zamrzivač i da ga, što je moguće više, izravnate preko nego što ga zamrznete. Dakle, pakovanje treba da bude što pljosnatije.

Samo ovako zaleđeno meso ćete brže odlediti kad ga izvadite iz zamrzivača.

(Espreso/Krstarica)