caka
NIKADA VIŠE NEĆETE STAVLJATI TOPLU VODU U POSNE PALAČINKE: 1 SASTOJAK daje MEKOĆU, OVO NIKO NE ZNA
Umesto tople vode sipajte jedan sastojak i biće hrskave
Spremite hrskave posne palačinke koje će vam se svideti više od mrsnih.
Umesto tople vode sipajte jedan sastojak i biće hrskave.
Verujemo da svi znate osnovne namirnice za palačinke i skoro ih je nemoguće zamisliti bez jaja i mleka. Međutim, recept za posne palačinke parira i njihovoj mrsnoj verziji.
Sastojci:
500 g brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašika šećera
4 kašike ulja
1 kašičica soli
2 šolje kisele vode
1 kesica vanilin šećera
džem po ukus za mazanje
Priprema:
U veću posudu pomešajte sve suve sastojke, pa polako dodajte kiselu vodu, sve vreme muteći mikserom, pa dodajte i ulje. Tiganj zagrejte, pa sipajte malo ulja, zatim odvadite jednu kutlaču smese za palačinke i sipajte u tiganj.
Pecite sa obe strane po 2-3 minuta. Gotove palačinke premažite džemom, a možete ih posuti orasima ili šećerom.
(Espreso/Stvar ukusa)