IDEJA
BAKA OTKRILA ŠTA DA STAVITE U PODVARAK KAKO BI BIO SOČAN: Nećete ga više spremati BEZ te NAMIRNICE
Toliko je sočan i ukusan da ćete ga već sutra spremiti
Spremite podvarak na bakin način.
Jelo kojem tokom zime niko ne može da odbije.
Toliko je sočan i ukusan da ćete ga već sutra spremiti.
Potrebno je:
1 veća glavica kiselog kupusa
300 g suvih rebara
2 krmenadle od vrata (svinjske)
biber u zrnu
crvena mlevena paprika
tucana paprika ljuta (po želji)
1 veća kašika masti
nekoliko čena belog luka
može 1 glavica crnog luka po želji
Priprema:
Kupus iseći na tanke rezance . Staviti na dno šerpe pola isečenog kupusa pa naređati meso i rebra i beli luk. Pokriti drugom polovinom kupusa.
Staviti odozgo lovorov list, biber u zrnu, jednu i drugu papriku i mast. Naliti vodom malo i staviti da se krčka.
Posle sat vremena staviti šerpu rernu da se zapeče. Uz podvarak obavezno ispecite proju.
Drugi način
Iseći veću glavicu crnog luka ili praziluka na rezance propržiti na masti ili ulju dodati alevu papriku pa dodati kupus i sve ostalo.
Razlika je jedino što se doda i pržen luk ostalo ostaje isto. Probajte i jedno i drugo šta je bolje odlučite sami.
(Espreso/Stvar ukusa)