Pečena riba, Foto: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now

SAVRŠENO

AKO OVAKO ISPEČETE RIBU U RERNI NIKADA JE NEĆETE SPREMATI DRUGAČIJE: Recept profesionalnih kuvara

Riba je jedna od najzdravijih namirnica koju bi trebalo češće da koristimo u ishrani. Evo recepta koji će vas oduševiti!

Objavljeno: 09.03.2023. 17:00h

Ribu možete peći u komadu, ali preporučujemo da to ipak budu fileti. Ribe kao što su brancin, orada, losos ili pastrmka su najukusnije ako se spremaju na ovaj način:

Sastojci:

  • sveža riba ( po želji, brancin, orada, losos, losos -pastrmka)
  • maslinovo ulje
  • 2-3 čena belog luka
  • malo peršuna
  • so i biber
  • 1 limun
foto: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now

Priprema:

Operite ribu koja treba da bude i očišćena (obično je čiste u ribarnici). Ukoliko riba nije isečena na filete, zasecite je tri puta nožem sa obe strane.

Ribu premažite uljem, posolite je i pobiberite sa obe strane i unutra. Iseckani beli luk pomešajte sa maslinovim uljem i limunovim sokom i time premažite unutrašnjost ribe, a može da se stavi i na gornju površinu. Ukoliko vam je ostalo limunovog soka i maslinovog ulja, slobodno prelijte ribu sa ostatkom.

Pecite ribu oko pola sata, zavisi od veličine ribe i jačine rerne.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)