Marinada, Foto: Profimedia

paŽnja

OVAJ TRIK OMEKŠAĆE VAŠE MESO ZA SAMO 15 MINUTA: A poboljšava i UKUS do neprepoznatljivosti

Meso je najbolje ako ga marinirate veče pre roštiljanja i vredi svakog minuta čekanja

Objavljeno: 09.03.2023. 13:04h > 13:06h

Uzalud vam i najfiniji komadi mesa, i dobra vatra, i najkvalitetniji roštilj ako meso niste prethodno marinirali. Marinada je ono što će mesu dati poseban ukus i mekoću. Meso je najbolje ako ga marinirate veče pre roštiljanja i vredi svakog minuta čekanja.

Za klasičnu marinadu:

Sastojci:

100 ml suncokretovog ulja

100 ml maslinovog ulja

100 ml jabukovog sirćeta

2 kašike soli

2 čena belog luka

1 kašika bibera

1 kašičica mlevene paprike

1 crni luk

Priprema:

foto: Baka Jela Petrović

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih stavite u veliku činiju. Obe vrste ulja, sirće i začine dodajte u činiju sa lukom, pa sve zajedno promešajte. Komade mesa umačite u dobijenu smesu i slažite u veću posudu, a na kraju meso zalijte preostalom marinadom i poklopite. Ostavite najmanje četiri sada u frižideru.

Za pikantnu marinadu:

1 kašika čilija u prahu

1 kašika smeđeg šećera

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašika aleve paprike

200 ml ulja

2 kašike senfa

Priprema:

Sve sastojke stavite u posudu i promešajte. Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.

(Espreso/Stvar ukusa)