recept
JEFTINO, POSNO JELO NA KAŠIKU KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Slatki kupus sa FLEKICAMA koji će vas DOBRO NAJESTI
Sladak kupus se od davnina poslužije na srpskim trpezama
Počela je sezona mladog kupusa, a najbolji način da ga iskoristite jeste da napravite sladak kupus. Ovo jelo može da se kuva sa mesom ili bez, a naš predlog je posna verzija sa flekicama ili nekom drugom testeninom, a možete da koristite i krompir.
Sladak kupus se od davnina poslužije na srpskim trpezama, a kako su sastojci poprilično jeftini svako može da ga priušti.
Sastojci:
2-3 kašike ulja
1 praziluk
1 šargarepa
1 kupus
1 paradajz
1 konzerva pelata
1/2 kašičice crvene paprike
2 čena belog luka
1 veza peršuna
posne flekice (ili neka druga testenina, a može i krompir)
Priprema:
Isecite kupus na manje komade, a u šerpi propržite seckani praziluk na malo ulja. Posle minut dodajte sekcanu šargarepu, a kada omekša povrće posolite, pobiberite i pospite začinsku papriku.
Dodajte seckani paradajz, mleveni beli luk, kupus, sipajte vodu i pelat. Promešajte. Ostavite da se krčka dok ne omekša, a pred kraj u drugu šerpu u ključalu vodu sipajte flekice na minut, dva.
Zatim ih procedite i dodajte u šerpu sa kupusom, pa ostavite da se krčka još 5-10 minuta.
Pospite seckanim peršunom.
(Espreso/Stvar ukusa)