Projice, Foto: Printscreen/YT/ BAKINA I DEKINA KUHINJA

ukusno

PROJARICE IDEALNE ZA DORUČAK: Recept koji će SVAKA DOMAĆICA zavoletu

Mini pica projaru možete da jedete u bilo koje doba dana

Objavljeno: 08.03.2023. 23:55h > 23:58h

Starinski recept za proju je vrlo jednostavan i ona se pravi od svega par sastojaka koje svako ima kod kuće. Često se služi umesto hleba i kada su neka slavlja, ali poslednjih godina sve popularnija postaje projara.

Razlika je u tome što su domaćice projaru obogatile dodatnim sastojcima, kao što su jogurt, sir, šunka..., a samim tim je pecivo postalo mekše i za nijansu ukusnije.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

U nju možete da dodajete sastojke po želji, a naš predlog je mini pica projara za koju nećete utrošiti previše vremena, a napravićete doručak ili večeru koja će se svima svideti. Ovako pripremljeno pecivo možete da ponesete i na posao.

Sastojci:

3 jajeta

100 g kukuruznog brašna

5 kašika belog brašna

1 kesica praška za pecivo

100 ml ulja

200 ml jogurta

200 ml kisele vode

150 g tvrdog sira

150 g šunke

malo origana

5-6 maslina

3-4 pečurke

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Jaja umutite, pa sipajte ulje, jogurt i kiselu vodu i dobro sjedinite mikserom. Zatim dodajte prosejano kukuruzno i obično brašno sa praškom za pecivo i sve dobro umutite.

U posudu dodajte rendani sir, seckanu šunku, posolite, pobiberite, pospite origano, pa dodajte i sitno sekcane masline i pečurke. Dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama, a onda u svaku sipajte dobijenu smesu.

Nemojte da napunite korpice do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.

(Espreso/Stvar ukusa)