Pita, Foto: Coolinarska Printscreen
recept
PITA SA PEČURKAMA BEZ KORA STVORENA ZA SVAKOGA: Kada je probate ZABORAVIĆETE SVE OSTALE
Kad se izdinsta, smesu ostaviti da se ohladi
Objavljeno: 08.03.2023. 23:00h
Andjela Milojkovic
Domaćice se svakog dana hvataju za glavu zbog toga što ne znaju šta da skuvaju. Tu smo da vam pomognemo pa zato predlažemo ovo ukusno i zasitno jelo.
Sastojci:
300 g šampinjona
glavica crnog luka
4 jajeta
10 kašika brašna
2,5 dcl kisele pavlake
peršun
prašak za pecivo
ulje
malo aleve paprike
so i biber
Priprema:
1. Sitno iseckani luk propržiti na ulju, dodati na listiće sitno seckane šampinjone, posoliti, pobiberiti i dodati alevu papriku. Kad se izdinsta, smesu ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađene šampinjone dodati masu od umućenih jaja, pavlake i brašna, sitno seckanog peršuna i jedne kesice praška za pecivo.
3. Dobijenu masu sipati u prethodno pouljen pleh i peći na 175 stepeni oko 40 minuta.
(Espreso/Kurir)