NJAMI
BOSANCI IMAJU SVOJ RECEPT ZA ZAPRŠKU KADA SPREMAJU PASULJ: Umesto BRAŠNA koriste 1 POVRĆE i zato je UKUSNIJI
Imaju razne recepte, od čorbastog, starinskog do prebranca
Svaka domaćica sprema pasulj barem jednom nedeljnom.
Imaju razne recepte, od čorbastog, starinskog do prebranca.
Isto tako i Bosanci imaju svoj način koji se dosta ukusniji od našeg.
Ne postoji šansa da vam pasulj pripremljen na bosanski način ne uspe, a ukus će vas oduševiti. Sve što treba da uradite je da skuvate pasulj i pospete ga prženim crnim lukom. I dan danas se prave recepti koji su se spremali u Jugoslaviji, jer spadaju u najukusnije. Uživajte!
Sastojci:
300 g šarenog pasulja
4 glavice crnog luka
1 kašika slatke paprike
Priprema: U šerpu stavite pasulj i sipajte vodu da ogrezne. Ostavite ga tako par sati da nabubri. Zatim propite tu vodu i sipajte drugu. Kuvajte dok ne provri, pa opet prospite vodu i sipajte novu. Tada pasulj posolite i kuvajte oko sat i po vremena.
Vodite računa da voda ne ispari, pa ako je potrebno dodajte malo. Dok se pasulj kuva, luk isecite na rebarca i propržite na ulju, oko 15-20 minuta. Sipajte i malo tečnosti u kojoj se kuva pasulj. Pred kraj dodajte slatku papriku i dobro promešajte. Gotov pasulj sklonite sa šporeta, sipajte u dublje tanjire i preko pospite lukom. Nemojte da mešate.
(Espreso/Stvar ukusa)