isprobajte ga
KOLAČ PO RECEPTU EMINE JAHOVIĆ KAKAV MOŽDA NIKAD NISTE SPREMALI: Da l' je moguće da ispadne ovako DOBAR? (FOTO)
Vreme pečenja zavisi od rerne, ali i od sorte krušaka. Bitno je da kruške dobiju lepu boju i da ne bude previše tečnosti u posudi. Služite ih mlake ili hladne, po želji sa kuglom sladoleda
Emina Jahović, pop pevačica, našla je gastro uzora u čuvenom britanskom kuvaru Gordonu Remziju
Potrebno je
6–7 krušaka, 3 kašike limunovog soka, pola kašike mlevenog đumbira, pola kašike mlevenog cimeta, pola kašike muskatnog oraha
ZA KARAMEL 120 g šećera
Priprema
Oljuštite kruške i prepolovite ih. Stavite ih u vatrostalnu posudu. Prelijte limunovim sokom i začinite suvim začinima. U posebnoj šerpi rastopite šećer da bude karamelizovan, ali pazite da ne zagori. Prelijte kruške i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Vreme pečenja zavisi od rerne, ali i od sorte krušaka. Bitno je da kruške dobiju lepu boju i da ne bude previše tečnosti u posudi.
Služite ih mlake ili hladne, po želji sa kuglom sladoleda.
(Espreso/ Katarina Sretenović za Blic ženu)