Džigerica u tiganju, Foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

IDEJA

OD SADA ĆETE DŽIGERICU PRŽITI SAMO NA 1 SASTOJKU: Ulje vam više NE TREBA, spremaćete je samo NA TAJ NAČIN

Biće mnogo ukusnija i primetićete razliku

Objavljeno: 06.03.2023. 21:41h

Džigerica će biti ukusnija samo ako je budete pržili na sastojku koji je najbolja zamena za ulje.

Biće mnogo ukusnija i primetićete razliku.

Sastojci

Potrebno je:

1 kg svinjske džigerice

mleko

foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

1 vezica peršuna

6 češnja belog luka

biozačin

biber

foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

50 g margarina

Priprema

Džigericu iseći na tanke šnicle. Poređati u dublji sud i preliti sa mlekom. Ostaviti u frižider najmanje pet sati, a najbolje bi bilo da ih prelijete uveče za sutradan.

Peršun i beli luk sitno iseckati. Posle proteka datog vremena džigericu izvaditi iz mleka i obrisati je kuhinjskom salvetom, da upije svu tečnost.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

U dubljem tiganju zagrejati ulje. Dodati i 50 g margarina. Džigericu uvaljati u brašno i staviti da se prži. Kada porumeni jedna strana okrenuti da i druga strana dobije lepu rumenu boju. Prženu džigericu ređati u šerpicu i svako parče posuti sa biozačinom, belim lukom i peršunom, pa poklopiti. Tako uraditi sa svom isprženom džigericom.

Pripremljenu džigericu ostaviti poklopljenu da odstoji, oko pet minuta. Poslužiti je sa prilogom, po želji.

(Espreso/Recepti.com)