Pita u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/Emily's Kitchen

njam njam

SPREMITE SELJAČKU PITU NA KOJOJ SU GENERACIJE ODRASLE: 1 sastojak morate DA DODATE, daje joj POSEBAN UKUS (RECEPT)

Brzo se sprema, a još brže se pojede

Objavljeno: 06.03.2023. 21:02h > 21:06h

Ovakvu seljačku pitu domaćice nisu imale priliku da naprave.

Brzo se sprema, a još brže se pojede.

Kada vam treba brzinski doručak ova pita je pravo rešenje. Sastojke samo pomešate i sipate u tepsiju u kojoj ste istopili mast. Ona joj daje poseban šmek, a kada se ispeče obavezno je pokrijte krpom jer se tako neće mrviti pri sečenju.

Sastojci:

1 puna kašika masti

foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

4 jajeta

200 g brašna (speltino i heljdino ili obično)

150 ml jogurta

150 ml vode

foto: Printscreen/Youtube/ Nefis Yemek Tarifleri

1 kesica praška za pecivo

sir po želji

Priprema:

U tepsiju stavite mast i ubacite u rernu da se istopi na 180°C. Dok se to greje, umutite jaja, brašno jogurt, vodu i prašak za pecivo. Kada to sjedinite dodajte izdrobljeni sir i promešajte.

foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Romania

Sipajte u tepsiju u kojoj se mast istopila i vratite u rernu na 40 minuta. Izvadite, pa pokrijte krpom još 10 minuta da odmori, ali i da se ne mrvi kasnije pri sečenju.

(Espreso/Stvar ukusa)